MODELY-LODI.cz
MODELY-LODI.cz
MODELY-LODI.cz




Dřevěné modely historických legend
Modely-lodi.cz
Přejít na obsah

Krásný španělský škuner Mistral

Model lodi  Mistral - Artesania Latina 22419
Artesania Latina
Neaktuální zboží


Stručná historie lodi

Mistrál je španělský škuner neobyčejně ladných linií a takeláže. Pozornost zaslouží také jedinečný vysokoliberní kanon, který je umístěn na kružnicové kolejnici, takže je použitelný ve všech směrech. V 19. století sloužil k hraniční ochraně pobřeží Baleárských ostrovů i pevninského Španělska. Často byl také nasazován při ochraně lodních tras před piráty v oblasti západního středomoří.


Popis stavebnice modelu lodi

Stavebnice obsahuje všechen materiál nutný pro stavbu modelu mimo lepidel, barev a bezbarvého laku. Trup se zhotovuje klasickou technologií plaňkováním na žebra. Ve stavebnici naleznete díly z překližky, plaňky a lišty, kulatinu na stěžně a ráhna, hotové kladky, očka, hřebíčky, nitě pro imitaci lanoví a jiné díly.  Součástí stavebnice jsou i ušité plachty z plátna a vlajka. Díly z překližky jsou čistě vyřezány a k oddělení stačí ostrý nůž. Na lepení dřevěných dílů lze použít disperzní lepidlo např. Herkules a na lepení kovových dílů lepidlo vteřinové. Návod na sestavení modelu je řešen formou návodných výkresů a řady fotografií, které vedou krok za krokem průběhem celé stavby. Originální doprovodný text je anglicky. Nářadí, lepidlo, barvy ani lak nejsou součástí balení.

Model lodi  Artesania Latina Mistral 22419 - balení

Model lodi Mistral je žádanou dřevěnou stavebnicí od firmy Artesania Latina. Mezi modeláři je oblíben pro své solidní zpracování a často jej zákazníci kupují i jako dárek. Protože stavebnice modelu lodi Mistral od Artesania Latina obsahuje potřebný stavební materiál, není nutno jej pracně shánět a modelář se může plně soustředit jen na stavbu této hezké dřevěné plachetnice. Modely-lodí.cz vybírají do své nabídky jen ty nejlepší stavebnice dřevěných modelů lodí. Model lodi Mistral je jedním z nich.


Obsah balení stavebnice modelu lodi - základní přehled

Otevřené balení
Model lodi  Mistral Artesania Latina - obsah balení
Materiál
Model lodi  Mistral Artesania Latina - dřevěný materiál
Doplňky
Model lodi Mistral Artesania Latina - příslušenství
Dokumentace
Model lodi  Mistral Artesania Latina - dokumentace


Podrobně o obsahu balení stavebnice modelu lodi


Potřebujete poradit?

Jak vybrat vhodný model lodi?
Nabízíme vodítko.

Bez speciálních pomůcek nelze model postavit.

Barvy a laky podtrhnou a dokončí krásu práce.

Historické mapa poučí i doplní celkovy dojem.


Související zboží


Související informace

Návrat na obsah