MODELY-LODI.cz
MODELY-LODI.cz
MODELY-LODI.cz




Dřevěné modely historických legend
Modely-lodi.cz
Přejít na obsah

Návštěva na palubě USS Contitution

Modely lodí | Dřevěné stavebnice | Modely-lodi.cz, Mantua, Occre, Amati, Corel, Artesania Latina
Vytvořil v Slavné plachetnice ·
USS Constitution je těžká plachetní fregata amerického námořnictva s dřevěným trupem. V aktivní službě je nepřetržitě od roku 1797 až do současnosti. Je tak nejdéle sloužící americkou válečnou lodí. Nejstarší válečnou lodí v aktivní službě je britská řadová loď HMS Victory, která je o více než 30 let starší, ale na rozdíl od Constitution nebyla v aktivní službě nepřetržitě.

Její prvním úkolem po spuštění na vodu bylo poskytnout ochranu americkým obchodním lodím během války s Francií a porazit piráty.  USS Constitution se nejvíce proslavila při akcích během války 1812 proti Spojenému království, když zadržela mnoho obchodních lodí a porazila pět britských válečných lodí, HMS Guerriere, Java, Pictou, Cyane a Levant. V dalších letech působila jako vlajková loď ve středomořských a afrických flotilách a ve 40. letech 19. století obeplula svět. Úkolem USS Constitution dnes je propagovat roli námořnictva, účastnit se slavností a vzdělávacích programů a jiných speciálních událostí.

Měli jsme možnost tuto slavnou ikonu amerického námořnictva navštívit, a tak přinášíme několik fotografií, které mohou pomoci modelářům při stavbě modelu USS Constitution.













Zdroj textu a obrázků:
- www.wikipedia.org
- autor


Návrat na obsah