MODELY-LODI.cz
MODELY-LODI.cz
MODELY-LODI.cz




Dřevěné modely historických legend
Modely-lodi.cz
Přejít na obsah

Slavnostní událost v Bílém domě. Stůl historického dědictví z USS Constitution

Modely lodí | Dřevěné stavebnice | Modely-lodi.cz, Mantua, Occre, Amati, Corel, Artesania Latina
Vytvořil v Novinky, aktuálně ·
Viceprezidentce USA Kamale Harrisové byl oficiálně předán nový pracovní stůl tzv. „stůl historického dědictví “. Pracovní stůl pro viceprezidentku je vyroben ze dřeva, mědi a hřebíků převzatých z USS Constitution, jedné z prvních fregat v zemi. USS Constitution je nejstarší válečná loď, která je oficiálně stále ve službě. Dřevo na stůl pocházelo ze dvou restaurování fregaty provedených v letech 2007 a 2017.

Stůl, který byl Harrisové předán, obsahuje řezby orla a hvězd připomínajících výzdobu ústavy.

Výroba stolů za použití dílů a materiálu ze slavných lodí má dlouhou tradici. Nejstarší a nejznámější stůl postavený z dřevěných trámů lodí používaný vládou USA je pravděpodobně stůl Resolute.

Stůl byl darován královnou Viktorie prezidentu Rutherfordovi B. Hayesovi v roce 1880 a byl vyroben z dubových trámů britské arktické průzkumné lodi HMS Resolute. Od té doby ho používal každý prezident s výjimkou prezidentů Johnsona, Nixona a Forda. Posádka loď HMS Resolute  opustila v Arktidě v roce 1854 při hledání sira Johna Franklina a jeho ztracené expedice na lodích Erebus a HMS Terror. Driftující loď byla znovu nalezena v roce 1855 v Davisově průlivu americkou velrybářskou lodí.

HMS Resolute byla opravena a vrátila se do Anglie jako gesto dobré vůle ze strany Spojených států.


Návrat na obsah